70 de mii de români dețin arme în locuințe, anunță Ministerul de Interne

După atacul dintr-o școală din Belgrad, autoritățile din România s-au gândit să ia măsuri. Ministerul de Interne și cel al Educatiei vor implementa un proiect prin care elevii vor fi informați cu privire la consecințele utilizării armelor. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode într-o intervenție la un post de știri.

,,Am stabilit implementarea acestei campanii de folosire fără drept a obiectelor periculoase în incinta unităților de învățământ care vizează următoarele obiective: constientizarea consecințelor fizice și psihologice ale faptelor de port și folosire a obiectelor periculoase, dezvoltarea parteneriatului cu cadrele didactice și cu părinții”, a precizat oficialul.
Referitor la persoanele care dețin arme, Lucian Bode a dat asigurări că ,,În România, toți posesorii legali de arme de foc sunt inventariați și verificați conform legislației în vigoare. Poliția Română poate pune la dispoziția oricărei instituții lista cu cei aproape 70 de mii de români care dețin arme în mod legal și care nu le predau la locul de muncă, ci le dețin în locuință.”
Declarațiile vin în contextul în care Serbia a decretat trei zile de doliu național după ce opt elevi și gardianul unei școli din Belgrad au fost împușcați mortal de un tânăr de 13 ani care urma cursurile aceleiași instituții de învățământ.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram