Scandal în coaliție înainte de rotativă. UDMR amenință că iese de la guvernare

Neînțelegerile ar fi început în urma unor discuții purtate în Coaliție în cadrul cărora președintele PNL, Nicolae Ciucă i-ar fi cerut liderului UDMR să renunțe la portofoliul de la ministerul Mediului. Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond a declarat că foarmațiunea politică din care face parte ia în calcul ieșirea de la guvernare. ,,Nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR și-a făcut treaba bine.(…) Sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare pentru ca atunci, în percepția publică am apărea că vrem să rămânem la ciolan. Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic și cu aceasta nu putem să fim de acord și există foarte multe voci în organizația pe care o reprezint care spun că, în aceste condiții, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul și varianta ieșirii de la guvernare”, a spus reprezentatul UDMR.

După declarațiile liderului deputaților UDMR, președintele PSD a dat asigurări că vor respecta protocolul. ,,Sunt discuțiile între liderii coaliției și cu toții am constatat că avem un protocol pe care îl respectăm. Eu de obicei, cu oamenii cu care pornesc la un drum aș prefera să continui acest drum și să duc lucrurile la capăt”, a declarat Marcel Ciolacu. După asigurările date de liderul PSD, președintele UDMR a reacționat și el.
,,Se va respecta acordul și atunci nu mai comentăm. Acordul este semnat și trebuie respectat. Este cel mai ușor lucru de făcut. Acum vorbim despre o înțelegere, care după declarațiile domnului Ciolacu și domnului Ciucă trag concluzia că se va respecta”, a declarat Kelemen Hunor.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram