Monstrul din Caracal a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

Decizia privind condamnarea lui Gheorghe Dincă pentru omor calificat și trafic de persoane a fost luată de magistrații de la Curtea de Apel Craiova, la patru ani de la fapte.
Acesta a fost acuzat în 2019 de uciderea a două tinere de 15 și 18 ani. Este vorba despre Alexandra Măceșeanu și Luiza Melencu.
Inițial, Gheorghe Dincă a recunoscut în fața procurorilor DIICOT că le-a ucis pe cele două tinere, una dintre ele fiind apoi incendiată într-un butoi din curtea casei criminalului din Caracal.
La scurt timp însă acesta și-a schimbat declarația și a spus că una dintre fete ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.
Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, criminalul din Caracal a mai fost obligat de instanță să plătească daune familiilor celor două tinere în valoare totală de peste 600 de mii de euro.
Cazul a intrat în atenția publică și a scandalizat toată țara după ce una dintre victimele care a fost răpită, Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, a reușit să apeleze numărul de urgență 112, însă salvatorii nu au ajuns la timp pentru că operatorii care au preluat apelul nu au încercat să localizeze telefonul.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram