Autoritățile au rezolvat problema elevilor indișciplinați prin exmatriculare

 Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, a votat astăzi amendamentul potrivit căruia elevii din învăţământul obligatoriu pot fi exmatriculaţi în situaţii grave.

Ministrul Învățământului, Ligia Deca, a spus la Parlament, unde participa la şedinţa Comisiei de învăţământ că „ acest amendament permite exmatriculare pentru cazurile extrem de grave, sigur, cu o procedură care să asigure dreptul la contestaţie, dreptul la apărare etc. şi sigur că această exmatriculare nu înseamnă că nu se poate reînmatricula elevul la altă unitate de învăţământ şi, sigur că da, după ce există un program în care să existe consiliere, să existe ajutorul necesar pentru îndreptarea comportamentului."

Acestă decizie a fost luată  după ce în mai multe unități școlare au fost înregistrate acte de violeță din partea elevilor. Cei indișcilpinați vor fi exmatriculați cu posilitatea de se reînmatricula la o altă instituție de învățământ.

"Având în vedere situaţiile din ultimele luni de violenţă în şcoală, trebuie să avem prevederi. Ne-am uitat şi la ceea ce se întâmplă în alte state ale Uniunii Europene care, chiar dacă învăţământul este obligatoriu şi garantat, au această posibilitate de exmatriculare din unitatea de învăţământ pentru cazurile cele mai grave. Cred că fiecare caz este aparte şi, în funcţie de evaluarea profesioniştilor, se poate determina dacă reintegrarea se poate face imediat sau este nevoie de o perioadă de consiliere, de îndreptare de reevaluare şi aşa mai departe. Decizia privind reînmatricularea în acelaşi an şcolar sau în cel următor va fi stabilit 'prin legislaţie secundară, a mai spus Ligia Deca.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram