Grevă generală în învățământ. Anul școlar ar putea fi înghețat, amenință dascălii

Profesorii nu vor mai intra la ore de luni, 22 mai, au anunțat sindicaliștii din educație după ce discuțiile cu premierul și șeful PSD au rămas fără niciun rezultat.
,,Tare mâhniți am ieșit, căci am venit cu sufletul deschis, curat și cu dorința de a rezolva problema. Ar fi un efort pentru guvern și pentru țară de 300 de milioane de lei. Prim-ministrul actual și prim-ministrul viitor au zis că vor trece în programul de guvernare că educația e domeniu prioritar, dar nu au vrut să își asume grilele salariale”, a declarat președintele Federației Alma Mater, Anton Hadăr.
Premierul României susține însă că discuțiile au fost bune și anunță o nouă întâlnire cu sindicatele în prima zi de grevă a profesorilor.
,,Am avut un dialog foarte bun și voi susține de fiecare dată că educația este și va fi o prioritate pentru guvern și pentru actuala coaliție. (…) Am prezentat foarte clar care sunt posibilitățile bugetului în momentul de față”, a susținut Nicolae Ciucă.
Discuțiile au avut loc azi, în contextul în care dascălii au declanșat o grevă de avertisment între orele 11.00 și 13.00.
Profesorii cer salarii mărite și condiții mai bune de muncă.
Ultima grevă generală în educație a avut loc în 2005.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram