Greva profesorilor continuă și marți

Așa cum au anunțat încă de săptămâna trecută, profesorii nu vor merge la ore pentru a doua zi consecutiv. Dascălii nu acceptă propunerile venite din partea liderilor coaliției. ,,Nu suntem asistați social”, le-au transmis liderii de sindicat politicienilor aflați la putere.
Între timp, astăzi, ministerul Educației a anunțat că lucrează la soluții pe baza propunerilor făcute de liderii PSD și PNL în timpul discuțiilor de duminică de la Guvern.
,Ministerul Educației împreună cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au început demersurile pentru elaborarea actelor normative care să creeze cadrul legal pentru creșteri salariale la nivelul grilelor prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, acordarea unor bonusuri pentru profesorii debutanți, precum și stimulente pentru dascălii care predau în zone defavorizate.
,,Menționăm că acordarea unor stimulente financiare pentru cadrele didactice care își desfășoară activitatea în unități de învățământ din zone defavorizate este unul dintre obiectivele cuprinse în proiectul Legii învățământului preuniversitar, care se află, astăzi, la vot, în plenul Senatului României. Reiterăm faptul că educația reprezintă o prioritate națională pentru partidele aflate în actuala Coaliție de guvernare”, se mai arată în comunicatul emis de Ministerul Educației.
Dacă nu le sunt luate în considerare solicitările, sindicatele din învățământ au anunțat că ar putea îngheța anul școlar.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram