Guvernul Ciolacu a depus jurământul după votul din Parlament

Votul pentru Guvernul condus de Marcel Ciolacu a trecut fără probleme testul Parlamentului cu 290 de voturi pentru. Doar 95 de aleși au votat votat împotrivă, iar pentru învestire era nevoie de 234 de voturi. Ședința nu a fost însă lipsită de momente tăioase. Discursul premierului Marcel Ciolacu a fost întrerupt de Ludovic Orban, care a împărțit trandafiri roșii parlamentarilor PNL.
,,Nu sunt ipocrit, am multe defecte. Nu sunt fără de păcat, pur și simplu sunt om, dar nu mi-e frică de greutăți. Voi face tot ce ține de mine pentru a niciunui român să nu-i mai fie frică de ziua de mâine, de greutăți”, a declarat Marcel Ciolacu în discursul susținut în Parlament.
Scoși de la guvernare, cei de la UDMR au ales să atace actualul Executiv.
,,Execuția cu premeditare a fost practicată în mod zgomotos. Domnule Ciolacu, aveți grijă de PNL, aveți grijă să nu se trezească, n-a trecut pericolul să se culce sănătos și să se trezească mort”, a susținut liderul UDMR.
Prin afirmația făcută, Kelemen Hunor a făcut aluzie la o declarație a Ralucăi Turcan, numită acum ministru al Culturii și care în trecut a făcut a declarat că ,, Nu se poate ca, în materie de siguranță publică, să nu existe controale ale instituțiilor statului astfel încât omul să aibă garanția că nu se culcă sănătos și se trezește mort”.
După votul din Parlamentul României, miniștrii cabinetului Ciolacu au depus jurământul la Palatul Cotroceni, acolo unde președintele României, Klaus Iohannis a lăudat modul în care s-a desfășurat ,,rotativă”.
,,În timp record, fără sincope, procedura rotației premierilor s-a încheiat. Sunt încredințat că noul Guvern va continua munca începută de Coaliție acum un an și jumătate. Lucrul cel mai important este ca membrii noului Cabinet să se străduiască să rezolve problemele României și ale românilor”, a susținut Klaus Iohannis în discursul său.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram