Incident de securitate la Parlament. Un membru AUR a încercat să intre cu patru gloanțe în clădire

Ariadna Cîrligeanu, invitat pe lista de acces la AUR, a încercat să introducă în clădirea Parlamentului 4 gloanțe. Descoperirea a fost făcută la controlul de acces. Femeii i s-a interzis imediat să intre în clădire, iar la fața locului au fost chemați polițiștii, care au condus-o pe aceasta la o secție de poliție din Capitală. În urma incidentului, oamenii legii au deschis dosar penal. Liderii AUR au susținut că gloanțele erau defapt suveniruri și că nu erau încărcate.

,,Nu, nu sunt gloanţe. Trebuie să vedem ce înseamnă glonţ, ce îndeamnă obiect de fier. N-am vorbit cu dumneaei. Trebuie să vedem exact care este definiţia glonţului şi care este definiţia unui obiect de metal. De aici, să facem afirmaţii că sunt mitraliere, că sunt... O fi venit, o fi avut... Este un obiect care este des întâlnit, un suvenir” a declarat deputatul AUR, Dan Tanasă.

Situația va fi stabilită însă de oamenii legii, care acum fac cercetări pentru a stabili dacă s-a încălcat sau nu regimul armelor și munițiilor.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram