Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu după scena cu Daniel Horodniceanu

,,În urma apariției înregistrării video în care domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost oprit pentru control de către un echipaj de poliție, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare și va efectua verificări pentru a clarifica circumstanțele incidentului și a evalua comportamentul magistratului în timpul interacțiunii cu echipajul de poliție”, se arată în comunicatul transmis luni de Inspecția Judiciară.

Verificările vin după ce, în spațiul public, a apărut o înregistrare video făcută de polițiști în care oamenii legii sunt amenințați de vicepreședintele CSM. Daniel Horodniceanu le cere celor doi polițiști de la ordine publică explicații pentru faptul că a fost oprit în trafic și le transmite acestora că îi va contacta pe superiorii lor pentru acest lucru.
Daniel Horodniceanu: De ce m-ați oprit?
Polițist: Pentru că ne-ați depășit.

Daniel Horodniceanu: Așa și? N-am voie să va depășesc?
Polițist: Este limită de 50. Noi circulam deja cu 70 km/h.
Daniel Horodniceanu: Dumneavoastră știți cine sunt?
Polițist: Cine sunteți?
Daniel Horodniceanu: Sunt procuror-șef Horodniceanu de la crimă organizată. Nu mă cunoașteți?

Polițist: Nu vă cunoaștem.
Daniel Horodniceanu: Nu știți cu cine vorbiți! (…) Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului. (…)

Dialogul continuă pentru câteva minute, timp în care, Daniel Horodniceanu se laudă că datorită lui au fost crescute salariile polițiștilor în anul 2016. ,,Eu am vorbit atunci cu ministrul Oprea și dumneavoastră ați luat 15 la sută”, le spune procurorul angajaților Poliției.
După apariția în spațiul public a imaginilor, vicepreședintele CSM a declarat că totul a fost o scenetă bine pusă la punct și că polițiștii au pretins că nu îl cunosc pentru a-l provoca.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram