Ministrul austriac de Interne susține că nu poate oferi o dată pentru aderarea României la Spațiul Schengen

Prezent la București, unde s-a întâlnit cu omologul său, Gerhard Karner  a dat vina pe sistemul frontierelor externe, despre care a susținut că nu funcționează ,,Am avut discuții foarte clare, dificile, dar le-am avut. Sunt și foarte multe puncte comune, sunt și foarte multe puncte pe care trebuie să le discutăm neapărat, mai ales când e vorba de securitatea ambelor state: combaterea călăuzelor, migrația ilegală, care ne preocupă foarte tare”, a declarat acesta. 

Ministrul de Interne din Austria a reiterat motivele pentru care nu a fost de acord cu aderarea României la Spațiul Schengen ,,Repet, de ce nu am putut să votez pentru aderarea României la Schengen: avem un sistem care nu funcționează. Interesul nostru bilateral este ca acest sistem să funcționeze. Suntem parteneri ca să atingem aceste obiective. Primii pași i-am făcut, dar mai sunt multe lucruri. Nu pot să vă ofer astăzi o dată”, a subliniat Gerhard Karner .

Aderarea României la spațiul Schengen a fost respinsă pe 8 Decembrie 2022 din cauza voturilor negative primite de țara noastră din partea Austriei și Olandei.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram