Modernizarea sistemului de iluminat public din Capitală, în valoare de 25 de milioane de lei, se va face cu finanțare nerambursabilă

Primăria Capitalei va înlocui 10% din iluminatul public din Bucureşti, prin investiţiile realizate cu  finanţare nerambursabilă, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan, pe pagina sa de socializare.

Cele 13.000 de corpuri de iluminat, vor reducere cheltuielile cu iluminatul public cu peste 10 milioane de lei.
Astfel, Primăria Capitalei a obţinut finanţare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu. Proiectul presupune eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public prin implementarea sistemului de telegestiune şi utilizarea aparatelor cu tehnologie LED pe cincisprezece artere: Drumul Taberei, Braşov, Virtuţii, Crângaşi, Turda, Averescu, Mărăşti, Sibiu, Drumul Sării, 1 Mai, Camil Ressu, Theodor Pallady, Ion Mihalache, Calea Griviţei şi bulevardul Bucureştii Noi.
 Municipalitatea aşteaptă aprobarea Administraţiei Fondului de Mediu pentru o cerere de 50 de milioane de lei referitoare la alte 34 de artere din Capitală.
Modernizarea sistemului de iluminat va contribui la creşterea siguranţei cetăţenilor şi a traficului auto pe timpul nopţii.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram