„Numai împreună putem salva vieți. Sângele nu are înlocuitor”

Consiliul Județean Ilfov se alătură campaniei Digi24, demarată împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Astăzi, 17 martie a.c, între orele 08:00 și 15:00, în Otopeni, la Complexul Sportiv de Natație Otopeni (strada Drumul Gării Otopeni, nr. 5-11), sunt așteptați cei care doresc să salveze vieți prin donarea de sânge, informează CJ Ilfov.

”Numai împreună putem salva vieți. Sângele nu are înlocuitor. Nevoia de sânge se remediază doar cu sânge. Vă îndemn pe toți să răspundeți acestui apel. Un gest mic înseamnă enorm pentru cei aflați în situații critice.”  A spus Hubert Thuma, peședintele Consiliului Județean Ilfov.

Pot dona sânge persoanele cu vârsta între 18 și 60 de ani, cu o greutate de peste 50 de kilograme, care să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale și care să nu fie sub tratament pentru boli de inimă, boli renale, hepatice sau psihice. Cu 48 de ore înainte nu se consumă grăsimi sau alcool.

Toate condițiile de admisibilitate se pot găsi pe siteul Centrului de Transfuzie Sanguină București, accesând următorul link:

http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram