Palmieri plantați în centrul Capitalei, scoși din pământ după două zile

Copacii, plantați sâmbătă de Primăria Sectorului 3, au devenit un motiv de scandal între edili. Primarul Capitalei îl acuză pe cel al Sectorului 3 că ar fi plantat ilegal palmieri în Piața Unirii.
,,Nu este vreo țară exotică. Pe de altă parte, o soluție de amenajare urbanistică a centrului Bucureștiului trebuie să fie făcută de niște specialiști. În momentul în care primarul Municipiului București a venit, i-a spus să se oprească și el continuă, asta e sfidare, nu mai este dialog”, a declarat Nicușor Dan referitor la discuțiile avute cu Robert Negoiță.
O reacție dură a venit și din partea viceprimarului Capitalei, Horia Tomescu. ,,Aceste lucruri trebuie să înceteze de astăzi. De prea mult timp primarul Negoiță profită de faptul că legislația este încurcată și continuă să facă amenajări aici. Centrul Capitalei nu este nici Dubai și nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță”, spune viceprimarul în contextul în care Primăria Capitalei a transmis un comunicat de presă în care susține că plantarea palmierilor s-ar fi făcut ilegal, fără aviz de la Administrația Străzilor București.
Într-o intervenție la un post de televiziune, Primarul Sectorului 3 a susținut că lucrarea nu ar fi avut nevoie de niciun aviz. ,,În partea legală nu avem nevoie de nimic ca să plantăm copacii. Nu există nicio prevedere în lege, cel puțin, nu știu eu unde să ai nevoie de vreun aviz într-un București care este poluat și unde este nevoie de mulți copaci și să vii tu să-mi spui că n-avem nevoie de spațiu verde și de copaci mi se pare o nebunie, a spus Robert Negoiță.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram