Profesorii nu renunță la proteste nici după discuțiile de la Cotroceni

20.000 de profesori au participat la un protest în Piața Victoriei în cea de-a șaptea zi de grevă. De acolo, dascălii au plecat în marș spre Palatul Cotroceni, acolo unde liderii de sindicat au fost primiți de Klaus Iohannis la discuții. Șeful statului le-a transmis profesorilor că le înțelege problemele.
,,Președintele României le-a transmis liderilor sindicali că doar prin dialog, printr-o abordare constructivă și deschisă, vor putea fi identificate soluții rezonabile care să satisfacă atât doleanțele profesorilor, cât și nevoile și aspirațiile elevilor și ale părinților. Președintele Klaus Iohannis a subliniat că rezolvarea blocajului din educație și finalizarea grevei sunt cruciale pentru buna desfășurare a anului școlar și pentru menținerea unui climat de stabilitate în sistemul educațional. Pentru a asigura dreptul fundamental la educație al tuturor elevilor sunt prioritare încheierea mediilor și organizarea examenelor naționale.”, se arată într-un comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială.
La rândul lor, liderii sindicatelor din învățământ le-au transmis profesorilor care protestau în fața Palatului Cotroceni că președintele României a dat asigurări că se va implica în rezolvarea problemelor.
,,Președintele a spus că se va ocupa de toate aspectele. Ne vom consulta colegii și vom da un răspuns clar”, a declarat Simion Hăncescu.
,,Un acord politic pe care șeful statului s-a oferit să îl gireze și să garanteze punerea lui în aplicare. În acordul respectiv ar trebui prinsă grila de salarizare, grilă pe care am negociat-o cu Ministerul Educației, grilă care trebuie să plece de la acel reper foarte important: salariul debutantului cu studii de lungă durată să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie”, a susținut Marius Nistor.
Dascălii nu au fost de acord cu rezultatele discuțiilor și au început să scandeze ,,Nu plecăm! Nu cedăm! Mesajul nostru este clar: noi vrem majorări salariale!”
Deocamdată nu se știe clar dacă în cele din urmă profesorii vor accepta soluțiile propuse. Un lucru este cert, greva dascălilor va continua și mâine.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram