Protest la Sinaia pentru salvarea Aleii Caraiman: „Bucurați-vă de tot ce are Sinaia mai bun“

Locuitori din Sinaia, Breaza, Braşov, Bucureşti şi Urziceni, împreună cu mai multe ONG-uri își vor striga nemulțumirile, sâmbătă, incepând cu ora 11, cu privire la proiectul primarului Vlad Oprea, ce permite construirea unei parcări supraetajate într-o zonă de patrimoniu a orașului, informează observatorulph.ro

„Bucurați-vă de tot ce are Sinaia mai bun: singurul domeniu schiabil de altitudine din România, cabane, restaurante, monumente, istorie și, mai ales de ospitalitatea localnicilor. “

Acesta este mesajul de întâmpinare al primarului orașului Sinaia, Vlad Oprea, pe prima pagină a site-ului oficial al instituției. Edilul s-a gândit să combine utilul cu plăcutul. Adică să putem admira frumoasele clădiri într-un loc de importanță pentru patrimoniul cultural și natural și să putem parca și mașina. Unde? Fix în centrul orașului.

Și cum în toată țara s-a construit haotic, primarul s-a gândit să strice și aici arhitectura zonei și să trântească între două clădiri de patrimoniu , o clădire nouă, pe 7 nivele, fix în centrul orașului Sinaia și așa a rezolvat primarul problema parcării în Sinaia.

În toate orașele și în special în cele turistice parcarea reprezintă o problemă. Construirea acestei parcări se poate face într-o zonă în care să nu afecteze arhitectura zonei, iar centrul orasului să nu fie blocat de mașini.

Domnule primar, dacă tot doriți să lasăti ceva în urma dumneavoastră, dacă tot doriți să rezolvați problema parcărilor lăsați centrul orasului așa cum este. Clădirile dacă nu puteți să le consolidați și să le faceți să arate mai bine, lăsați-le așa cum sunt și identificați un alt teren într-o zonă în care să nu afectați simțul vizual și nici istoria. Lăsați-le așa cum sunt.

Nu este pentru prima dată când ONG-iștii protestează împotriva lucrărilor de infrastructură realizate la Sinaia. În toamna anului trecut, ONG -ul Agent Green a făcut plângere penală împotriva edilului Vlad Oprea cu privire la condițiile în care au fost făcute unele lucrări pe domeniul schiabil Sinaia, precizează observatorulph.ro.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram