Protest violent în fața Parlamentului. Trei parlamentari, printre care un fost premier, susțin că au fost agresați

Protestul, care a început la primele ore ale dimineții, ar fi fost organizat de partidul AUR, iar manifestanții ar fi fost agresivi cu fostul premier, Ludovic Orban și liderul deputaților UDMR, Csoma Botond.
,,Am fost scuipat, lovit cu bățul de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace. În plus, era evident că erau acolo oameni care erau agitatori și care îi incitau pe alții la o atitudine agresivă, a declarat Ludovic Orban, la scurt timp după incident.
La rândul său, liderul deputaților UDMR a susținut că a fost amenințat de manifestanți. ,,Am trecut printre protestatari, nu m-au lovit, m-au huiduit și amenințat. Mi-au zis: luați-i gâtul! Cred că m-au recunoscut. Am văzut niște persoane în spatele meu, dar jandarmii i-au oprit și am intrat în curte. Nu m-au bruscat. Au spus: Afară cu UDMR, luați-i gâtul”, a spus Csoma Botond.
Pe de altă parte, după ce s-a îmbrâncit cu jandarmii, deputatul AUR, Darius Pop a acuzat forțele de ordine de agresivitate. Mai grav este că parlamentarul le-a spus jandarmilor prezenți la protest ,,noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă”, explicând apoi pentru un post de știri că afirmația a fost făcută în contextul în care ,,În Maramureș cuțitul se poartă, tradițional, la brâu”.

În urma incidentelor violente din fața Parlamentului, Jandarmeria Capitalei a dat 45 de amenzi în valoare de peste 50 de mii de lei.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram