Rotativa se amână până la soluționarea grevei profesorilor

Anunțul a fost făcut de premierul României, după o ședință la care au luat parte liderii partidelor aflate la guvernare.
,,Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul în condiții în care situația se menținea la un anumit echilibru. Ținând cont de faptul că așa cum până acum, împreună cu dumneavoastră am găsit soluții, așa cum până acum nu am dat înapoi în fața responsabilității, după discuțiile pe care le-am avut la nivelul coaliției și aseară și în această dimineață, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, am decis să menținem acest dialog astfel încât să găsim soluții pentru problemele îndreptățite ale cadrelor didactice și să facem în așa fel încât, pe baza înțelegerii și rațiunii, împreună cu dumnealor, să găsim soluții, doar că aceste soluții nu se pot rezolva printr-o singură decizie. Sunt probleme care au fost acumulate în timp, în peste 30 de ani. (…) În atare condiții, așa cum am menționat mai devreme, am avut discuții până aseară târziu, ne-am revăzut în această dimineață și am convenit ca până la soluționarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul și să îmi asum în continuare responsabilitatea funcției de premier”, a declarat Nicolae Ciucă după discuțiile cu liderii PSD și UDMR.
,,Consider că decizia luată de noi trei, co-președinții acestei coaliții, este o decizie corectă, este o decizie pe care ne-o asumăm împreună. Împreună să continuăm - eu, din calitatea de președinte al Camerei Deputaților, reprezentând Legislativul, dumneavoastră în calitate de prim-ministru, reprezentând Executivul - să soluționăm cât mai rapid această problemă categoric legitimă, venită din partea profesorilor, dar trebuie să avem totuși și echilibrul de a găsi momentele cele mai prielnice și împreună ne-am asumat faptul că în programul de guvernare prioritatea numărul unu sunt profesorii și sistemul de sănătate”, a susținut președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Conform calendarului stabilit în coaliție, PSD trebuia să propună astăzi un nou premier, iar Nicolae Ciucă să renunțe la funcția de șef al Guvernului României.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram