Se poate și în România! Cum arată meniul pacienților internați la Spitalul Municipal din Fălticeni

Eternul meniu de spital care costa în câteva felii de pâine unse cu gem, un cub mic de unt, un triunghi de brânză topită servite dimineata și o bucata de carne cu cartofi fierti la pranz este de domeniul trecutului la unitatea medicală din județul Suceava. Felurile de mâncare din fotografii nu sunt de la vreun restaurant, sunt meniurile servite de pacienții internați, făcute la indicația nutriționistul dietetician Camelia Ciocîrlan.

Medicul a spus pe pagina sa de socializare că "mâncarea din spital are efect terapeutic și este făcută cu multă, multă dragoste!!!''

"Prima postare despre mâncarea pacientului spitalizat necesită și câteva informații pe care trebuie să le știți ca pacienți/aparținători și specialiști în orice.

•Mâncarea din spital are scop terapeutic!!!

•Fiecare pacient primește un anumit tip de regim, în funcție de afecțiunea sau afecțiunile pe care le are.

•Alocația de hrană/zi este de:

- 33 RON pentru: TBC, HIV, ARSURI, NEOPLAZII, HEPATITĂ, DIABET

- 22 RON pentru alte afecțiuni

Spitalul Municipal Fălticeni are bucătărie proprie cu aparatură de ultimă generație, personal instruit, reguli de igienă respectate cu sfințenie și mâncare făcută cu multă, multă dragoste.

Dacă sunteți sau veți fi pacienți sau aparținători în Spitalul Municipal Fălticeni, vă rog din suflet să nu mâncați altceva decât ceea ce primiți în spital și dacă mâncarea chiar nu este pe placul dumneavoastră, lăsați feedback și întrebați dacă puteți mânca ceea ce ați primit de acasă pentru a vă asigura că nu vă faceți mai mult rău.

*fotografiile sunt făcute în perioada septembrie 2022- aprilie 2023.

Nimic din ce am reușit să fac în 6 luni de activitate nu ar fi fost posibil fără armata de oameni extraordinar de bine pregătiți și receptivi: manager, bordul de directori, biroul de achiziții, medici, asistente, bucătari și infirmiere.

Mă înclin și vă mulțumesc!

Se poate și în România!

 

 

Spitalul Municipal Fălticeni a fost inaugurat în anul 2021, după trei decenii de la demararea investiţiei. Construcția a fost realizată de la zero de statul român. Este al patrulea spital public finalizat după Revoluție, după Spitalul de Copii Gomoiu din București, Institutul Regional de Oncologie din Iași și Spitalul Orășenesc din Mioveni. Noul spital are 252 de paturi, nouă secţii şi şase compartimente.

Construcţia a demarat în 1991, dar lucrările au fost sistate de mai multe ori din cauza lipsei finanţării. Unitatea medicală deservește aproximativ 150.000 de persoane din Fălticeni şi localităţile limitrofe, din județul Suceava.

Ileana Oprea

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram