Statul european care nu l-ar aresta pe Vladimir Putin

Ungaria a anunțat, prin șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, că nu l-ar aresta pe președintele rus dacă acesta ar intra pe teritoriul ei.

Afirmația vine în contextul în care că Ungaria a semnat și ratificat Tratatul de la Roma care a creat Curtea Penală Internațională, organism care a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin.
În cadrul unei ședințe, Gergely Gulyas, a susținut că Tratatul de la Roma nu a fost integrat în sistemul juridic ungar, relatează jurnaliștii.

"Ne putem referi la legea ungară și pe baza acesteia nu îl putem aresta pe președintele rus (...) deoarece statutul CPI nu a fost promulgat în Ungaria. (…)Aceste decizii nu sunt cele mai fericite, deoarece duc lucrurile spre o escaladare și mai mare și nu spre pace, aceasta este opinia mea personală subiectivă.”… a susținut șeful de cabinet al lui Orban.

Declarațiile oficialului de la Budapesta vin după ce, la sfârșitul săptămânii trecute Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin, liderul de la Kremlin fiind acuzat de crime de război.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram