Turiști rătăciți pe munte. Printre ei un bebeluș de 11 luni.

Cei 10 turiști din Județul Timiș au fost nevoiți să-și petreacă noaptea de duminică spre luni pe o stâncă, după ce s-au rătăcit pe traseul Cheile Sălbatice ale Caraşului.

Incidentul a fost anunțat la 112 abia luni dimineața de unul dintre turiștii rătăciți, iar salvatorii au fost nevoiți să folosească o dronă pentru a-i găsi pe aceștia.

„Salvamontiștii caraseni împreună cu colegi de la Jandarmeria montană au participat azi la o acțiune de căutare și recuperare a unui grup (5 copii si cinci adulți) rătăcit în Cheile Carasului.Turiștii au subestimat lungimea și dificultatea traseului și au preferat să înnopteze la marginea cărării. Dimineața au sunat la 112 și echipa mixtă Salvamont - Jandarmerie s-a deplasat la fața locului de unde i-au recuperat în condiții bune. Niciunul dintre turiști n-a suferit leziuni sau afecțiuni medicale. Felicitări tuturor celor implicați în acțiunea de salvare !”, a anunțat Salvamont Caras-Severin pe rețelele de socializare. 

Serviciile de Salvamont le recomandă turiștilor să nu se aventureze pe munte fără să țină cont de dificultatea traseului, starea vremii sau porțiunile periculoase prezente pe traseu. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram