Unde este Consiliul Național al Audiovizualului când ar trebui să fie?

Apel împotriva discursului practicat de postul de televiziune România TV, care incită la ură și discriminare față de persoanele cu probleme de sănătate mintală. Susținem inițiativa ziarului Libertatea. Este tragic ceea ce se întamplă într-un stat care face parte din Uniunea Europeană. Nu a fost vina jurnalistei Iuliei Marin că suferea de această afecțiune. Boala nu ne alege și este o crimă să judecăm oamenii bolnavi.

Sute de instituții și persoane, redacții, asociații profesionale medicale, psihiatri și psihologi, doctori, profesori universitari, jurnaliști, scriitori, activiști civici, artiști și oameni de diverse profesii au tras un semnal de alarmă și au semnat un apel către firmele care plătesc spațiu publicitar la postul tv România TV, asociațiile de publicitate IAA și RAC, CNA și Consiliul pentru Combaterea Discriminării, în legătură cu limbajul urii și discriminării la care fac față oamenii cu suferințe psihice, informează Libertatea.
În emisiunea lui Victor Ciutacu de joi, 20 aprilie 2023, un invitat a făcut referire la jurnaliasta Iulia Marin care a murit la doar 32 de ani după o lungă luptă cu bipolaritatea.

Acesta a spus că „n-aș lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine. Oamenii ăia sunt tulburați psihic, produceau materiale de presă. Pixul domnișoarei Marin e o armă care folosită cu ticăloșie poate distruge destine”.

Cei care doresc să se adauge demersului o pot face trimițând un mail pe adresa [email protected].

Adriana Tănase

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram