USR: Peste 52.000 de oameni au semnat petiţia pentru desfiinţarea pensiilor speciale

Semnăturile au fost strânse în doar o săptămână pe site-ul dedicat campaniei, informează USR.
“Guvernul PSD-PNL riscă dezvoltarea României ca să nu taie pensiile speciale. În joc sunt miliarde de euro din PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează. Zilele acestea, vedem ipocrizia unei coaliţii care pune privilegiaţii pe primul loc şi e pregătită să sacrifice viitorul românilor, şcolile, spitalele şi autostrăzile. USR este singurul partid care se opune pensiilor speciale, este partidul care a trecut eliminarea pensiilor speciale în PNRR” a precizat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

“Conform angajamentelor din PNRR, adoptarea legii pensiilor speciale avea ca termen finalul anului 2022. Pentru că legea nu a fost adoptată, România nu poate depune a treia cerere de plată prin PNRR, în valoare de 2,7 miliarde de euro, şi riscă să piardă o mare parte din aceşti bani.
Săptămâna viitoare, proiectul privind pensiile speciale va fi dezbătut în comisiile din Camera Deputaţilor. USR arată că a depus zece amendamente care să elimine pensiile speciale, soluţia corectă fiind trecerea la contributivitate. Toţi oamenii trebuie să primească pensie pe baza aceloraşi reguli, reiese din comunicat."

Alexandru Marin

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram